Vi ser etter et nytt hjem til 4-årige Zazo fra vårt D-kull. Dette er på ingen måte en problemhund, men nåværende eier føler at tiden ikke vil strekke til i forbindelse med familieforøkelse, og ønsker at han skal komme til nye eiere som har mer tid til han. 
 
Zazo er en glad og aktiv hund, som lett lar seg engasjere med lek og godbiter. Han er svært sosial og setter stor pris på kontakt med mennesker. Veldig gjerne vil han sitte så nært oppi fanget som han klarer. Han er en typisk ridgeback som trenger både fysisk og psykisk stimuli for å være en lykkelig hund, han har mye motor ute, men innendørs er han rolig og avslappet. Men han har en god dose nysgjerrighet, og vil helst være med der det skjer både inne og ute.
 
Han er mentaltestet (BPH) med meget gode resultater og film av testen kan sees i link her. Jeg anbefaler å se BPH-filmen, for det gir en fin beskrivelse av hvordan han er som hund. Kort fortalt viser testen at han er sosial, leken og uredd. Han har ikke mye vakt og forsvar i seg, men akkurat passe til at han passer godt inn i rasebeskrivelsen. Han er kort og godt en svært stødig og stabil hund – en slik hund vokser absolutt ikke på trær. 
Han er fullstendig uredd, og trygg i alle miljøer, og har heller ingen problemer med bilkjøring. Tvert imot liker han veldig godt å få være med i bilen. Han har ingen problemer med å være hjemme alene i 8-9 timer, og er avslappet og rolig når han er alene. 
 
Zazo leker veldig gjerne med andre hunder, men som en typisk hannhund er det ikke gitt at han går overens med alle hannhunder. Det beror litt på den andre hannhunden. Gitt at han gjerne leker med andre hunder kan det også føre til at han håper at man skal få leke når man passerer andre hunder i bånd, eller når han er løs, så dette er noe man må trene på for å få gode passeringer. Men dette er ikke problemer som er spesielt for Zazo, men gjelder gjerne den gjengse hundeeier. 
 
Zazo er en svært frisk hund som aldri har vært syk. Han er ca 42 kilo, 68 cm høy, og er røntget HD: A/A og ED: 0/0. Han har en knapt følbar, ikke synlig haleknekk i enden av halen som ikke har noen fysisk betydning for hunden, men skal dermed ikke benyttes i avl. 
 
Vi ser etter deg som vil gi Zazo et begivenhetsrikt og aktivt liv. Vi vil at han skal komme til eiere som inkluderer han som en del av familien, hvor han vil få mye oppmerksomhet og kos. Vi tror at han hadde trivdes med å få bruke hodet med feks blodspor og generell lydighetstrening, men dette er ikke et krav fra vår side. Vi ser helst at du har erfaring med ridgeback eller andre store raser fra før, men personlig egnethet og gjensidig kjemi er det viktigste.
 
Dersom dette høres interessant ut, er du varmt velkommen å kontakte meg (oppdretter) på telefon +47 95838587 eller per mail mona(a)wayosi.no.